Record

 

Ik studeerde in 1991 af aan de brede opleiding milieukunde met de specialisatie communicatie. Tijdens mijn loopbaan bij de gemeentelijke overheid, een internationale beursgenoteerde onderneming en de Rijksoverheid heb ik veel en brede ervaring in het communicatievak opgedaan. Daarbij heb ik ook diverse cursussen, trainingen en symposia gevolgd. Deze waren onder meer gericht  op advisering, interactieve communicatie en omgang met de media.

In verschillende functies, variërend van beleidsmedewerker tot voorlichter en sr.  communicatieadviseur, heb ik onder meer gewerkt aan de opbouw van  communicatiebeleid, interactieve beleidsvorming, de ontwikkeling en beheer van intranet en websites, stakeholdersmanagement, crisiscommunicatie, organisatieontwikkeling en de  organisatie van evenementen. Ook de productie van audiovisuele middelen, verslagen, brochures en fotomateriaal staat op mijn record.

Ik heb ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving, in technisch georiënteerde organisaties, in de zorg en bij een internationale beursgenoteerde onderneming. Adviserend aan bestuurders, directie en projectleiders, heb ik samengewerkt met marketeers, juristen en public affaires managers en opgetreden als woordvoerder naar de media. Ik heb steeds aangetoond me snel  in te kunnen werken in nieuwe organisaties en werkvelden. Steeds vond ik mijn uitdaging in het samenspel tussen verdere· ontwikkeling van de communicatiediscipline en uitvoering van communicatietaken.

Ik ben gewend budgetverantwoordelijk te dragen, collega’s en bureaus aan te sturen en deadlines te halen. Ik kan terugvallen op veel kennis, ervaring, visie en motivatie.

Opdrachtgevers onder andere:

  • Icare: interim sr. adviseur marketing en communicatie bij deze grote thuiszorgorganisatie. Later nog regie op uitvoerende opdrachten.
  • Gemeente Deventer: interim sr. communicatieadviseur bij deze gemeente aan de IJssel. Enkele grote projecten begeleid en de ontwikkelingen van team communicatie ondersteund.
  • ASE aluminium en staalindustrie: uitwerking positionering en ondersteuning internetontwikkeling voor deze producent en leverancier van kwalitatief hoogwaardige gevelelementen.
  • G-tec: via identiteitssessies formuleren van een door de organisatie gedragen positionering en uitwerken communicatieplan voor uitvoering. Hiervoor de samenwerking met Circuit uit Zwolle gezocht.
  • Palliatief Zorgnetwerk Drenthe: opstellen strategisch communicatieplan en gedeeltelijke ondersteuning van de uitvoering hiervan.
  • Kruider Woninginrichting Steenwijk: ondersteuning bij realisatie van de website van de woninginrichter die maakt dat u zich thuis voelt.
  • Cadomotus: sportfotografie voor een topmerk in schaats- en skeelermateriaal.
  • Zilverberkparken: natuur- en landschapsfotografie voor het fraaie Park Belterwiede in Wanneperveen.
  • Rijkswaterstaat Noord Nederland. Communicatie-advies in projecten op interimbasis