HB

Hoogbegaafheid. Een rotwoord vind ik zelf. Beladen met vooroordelen over kinderen die op hun 9e al Chopin spelen en op middelbare school leeftijd hun eerste twee universitaire studies afronden. Met associaties van hijgerige ouders, beter voelen en nerd-achtige dingen. Dat is het beslist niet! Hoogbegaafdheid kenmerkt zich naast een hoge intelligentie vooral door het anders zijn: sneller en complexer denken, een sterk rechtvaardigheidsgevoel, loyaliteit, een enorme drive om te verbeteren. HB’ers functioneren op een andere frequentie dan het grootste deel van de bevolking. Zeker als je niet van je eigen HB-zijn bewust bent, zorgt het voor frustratie, verveling, eenzaamheid en twijfel.

Hoogbegaafdheid is dus méér dan intelligentie alleen. Dit boek is erg informatief als het om HB gaat. Klik op de omslag voor een BOL.com linkje:

Ongeveer 2 á 3 procent van de bevolking is HB. Ik zelf heb me altijd “anders” gevoeld, maar wist niet wat.  Het slimste jongetje van de klas op de basisschool. Hoefde nooit te leren. Meester Henkel gaf me extra uitdagingen omdat hij zag dat ik me verveelde. Op de middelbare school gebeurde het tegendeel. Hier is geprobeerd om mij klein te houden in een autoritair regiem. Het behalen van het Elfstedenkruisje in 1986 kostte me drie dagen nablijven in plaats van een compliment. Ik ging van een rapport met negens en tienen in de VWO brugklas naar zitten blijven in de HAVO, MAVO diploma, van school af, 4 HAVO in 3 maanden doen en daarna afronden. Mijn HBO opleiding Milieukunde was multidisciplinair. Je mocht, nee je móest, vraagstukken in hun totaliteit analyseren en aanpakken. Dat paste uitstekend bij mij: grenzeloos denken. Ook een breed vakkenpakket maakte dat het niet saai werd, met vakken als bestuurskunde, recht, planologie, psychologie, sociologie, ecologie, fysische en chemische milieukunde en communicatievakken. Dat laatste werd mijn hoofprofiel. Toen ik begon te werken, ben ik helemaal de richting van communicatie op gerold. Mijn drive was bouwen. Niet dingen bij toeval doen maar omdat er een gedachte achter zit. Handiger, logischer, dingen in het totale verband bezien. Na een aantal banen werd ik ZZP’er. Ook hier in elke opdracht gezocht naar ruimte om een afdeling en een organisatie te helpen uit de waan van de dag te komen. Dingen vanuit visie en strategie te organiseren. Vanuit overzicht gaan werken. Hoe anders kon het dat ik er met mijn 32 uur zonder problemen de banen van twee weg gevallen fulltime collega’s bij deed? Gaandeweg ontdekte ik dat hier mijn missie lag. Het reguliere communicatieadvieswerk deed ik er wel bij, maar ook vooral om zichtbaar te maken hoe dingen werken als je het vanuit visie en strategie benaderde. En dat communicatie zonder verbinding met organisatie in feite weinig meerwaarde voor de organisatie heeft.

Bij het gesprek voor mijn laatste klus heb ik duidelijk aangegeven dat hier mijn drive zat, en ik hier mijn voldoening haalde. Daar waren ze erg blij mee. In de praktijk echter, bleek er geen enkele behoefte aan en werd ik gedwongen in de waan van de dag te werken, zonder dat er een basis lag. Ik had allemaal plezierige en deskundige collega’s maar ik zag ze elke dag weer spartelen en mocht niet helpen om meer vanuit beleid en structuur te gaan werken. Ook de opdrachtgever zag dat het zo niet werkte en ik was blij dat het stopte. Opnieuw vroeg ik me af waarom men in de waan van de dag wil blijven ploeteren terwijl ik graag wil helpen omdat het zoveel soepeler, efficiënter en leuker kan. Er rijzen dan nog meer twijfels over jezelf op.

Toen ik deze twijfels uitsprak, werd ik door twee mensen op hoogbegaafdheid gewezen. Ik las het (gratis) e-book dat aan te vragen is op www.giftedpeople.eu en in één klap vielen alle puzzelstukjes voor mij op hun plek. Dat boek ging gewoon voor 95% over mij. Opluchting. Een last van m’n schouders. Ik volgde op eigen initiatief en kosten een jaar lang het Insight coachingtraject en was er klaar voor om met hernieuwde inzichten eindelijk eens ergens echt tot mijn recht te komen. Een grote les uit het traject: vind een werkplek waar je niet slechts getolereerd wordt, maar juist gewaardeerd om het unieke dat jij te bieden hebt. Dus onder andere een werkplek met ruimte om buiten de lijntjes te kleuren en initiatief en verantwoordelijkheid te mogen nemen.

Al gedurende het traject heb ik gezocht naar dergelijke functies en werkplekken en ik heb ze niet kunnen vinden. Ik herken in elke vacature het beperkte denken over de rol van communicatie in een organisatie en de traditionele rol van de adviseur. Ik heb mezelf via deze site en op LinkedIn zichtbaar proberen te maken met een ander geluid en ook als persoon die als snelle, conceptuele denker met visie een echte meerwaarde kan leveren aan organisaties, maar deze positionering heeft niks opgeleverd. Omdat ik steeds meer het gevoel krijg dat niemand er op zit te wachten om communicatie daadwerkelijk uit de waan van de dag te halen én (al dan niet terecht) dat ik mezelf als steeds meer te kijk zet op een manier die gevoelsmatig eerder afwijzing dan erkenning teweeg brengt, heb ik besloten een punt te zetten. Ik begraaf mijn ambitie voor wat betreft communicatie, tenzij zich alsnog een partij meldt hierin geïnteresseerd te zijn. Deze breuk met het verleden schept voor mijn ruimte om verder te kijken. Dit betekent ook dat ik mijn LinkedIn heb verwijderd. Alles dat ik voorheen deed, is historie die er niet meer toe doet. Ik wil mezelf zijn en niet anders voordoen dan ik ben op dat in mijn beleving hijgerige platform. Ik doe er niet meer aan mee. Wederom opluchting en onmiddellijk ruimte in m’n hoofd.

Dus hier sta ik dan. HB’er met een open toekomst voor zich. Ervaring en competenties genoeg. Niet meer blijven hangen in de ambitie om organisaties die daar geen behoefte aan lijken te hebben, verder te helpen met communicatie en organisatie. Dat schept ruimte voor nieuwe kansen en elke stap vooruit is er een.

Voor wat meer beeldvorming zijn hier twee verhelderende video’s over HB:

Omdat ik na de Insight training de verbinding naar passend werk miste, heb ik ook nog via de 45+ regeling een loopbaantraject gevolgd. Voor mij was het doel om m’n eigen kringetje van gedachten te doorbreken en op nieuwe ideeën te komen. Als je als onbewust HB’er een paar keer uit verveling, irritatie of dergelijke redenen bent vertrokken, ga je enorm aan jezelf twijfelen al weet je ergens ook wel dat al je bevindingen gewoon kloppen. Ik moest als opdracht een aantal mensen uit vorige werkkringen een paar vragen over mijzelf stellen. Ik kwam op vier, plus mijn echtgenote. Dit waren de antwoorden van personen A t/m E, gewoon als transparante weergave van wie ik ben. Wie daar niks mee kan, biedt mij geen passende werkomgeving. Zo simpel zie ik dat.

Complimenten:

A. Je hebt samen met Aafke een geweldig gezin waar jullie kinderen alle mogelijkheden hebben gekregen om zich ten volle te ontwikkelen. Wees daar trots op!!

B. Je bent echt een van de meest ‘recht door zee’ mensen die ik ken. Wat je ziet is wat je krijgt en dat is heerlijk in een blabla wereld

C. Je bent een liefdevolle man/vader/echtgenoot, je zet je gezin op de eerste plaats

D. Je staat altijd voor mij klaar. Ik kan me geen betere echtgenoot wensen. Ik hou van je, zoals je bent.

E. Eéntje maar?
– Wat goed, stoer, moedig dat je zo intensief aan jezelf werkt.
– Ik bewonder je sportiviteit.
– Je bent heel gastvrij.

Vijf kwaliteiten:

A1. Gedreven
A2. Actief
A3. Slim
A4. Efficiënt
A5. Initiatiefrijk

B1. Je bent gedreven. Wilt toewerken naar een optimale situatie of op z’n minst een betere.
B2. Je bent confronterend. Neemt geen blad voor de mond maar zegt hoe het volgens jou echt zit.
B3. Je bent zelfstandig/zelfredzaam. Geef jou een taak en je zorgt dat het rond komt. Je bedenkt zelf eventueel de kaders wel.
B4. Je bent een doener. Praktisch ingesteld, niet te lang kletsen maar aan de slag.
B5. Je hebt overzicht. Ziet welke belangen er spelen, hoe de hazen lopen en waar de bottlenecks zitten.

C1. Intelligent
C2. Precies
C3. Sportief
C4. Betrouwbaar
C5. Groot rechtvaardigheidsgevoel.
C extra. Je bent autonoom, intelligent en lijkt het allemaal te kunnen, en dat is ook zo.

D1. Behulpzaam: Je zult niet snel nee zeggen, wanneer iemand echt hulp nodig heeft en ze jou deze vragen. Je bent ook heel zorgzaam voor naasten. Je wilt er graag zijn voor je gezin, inclusief Yerke.
D2. Analytisch en schrijfvaardig: Je hebt nieuwe materie snel helder voor jezelf, ook al is dit voor een ander ingewikkeld (het overzicht, inhoudelijke kennis, maar ook belangen die er kunnen spelen, etc.). Je vormt je snel een beeld, neemt nieuwe kennis tot je en kunt dan je oordeel/besluit goed beargumenteren en onderbouwen. Zou je dit op papier moeten zetten dan doe je dat sneller, overzichtelijker en duidelijker dan ieder ander. Tevens is er duidelijk over nagedacht “wat en hoe je iets er mee wilt bereiken”.
D3. Eerlijk en betrouwbaar: Men kan van jou op aan en dit je wilt graag ook dat anderen integer zijn.
D4. Doelgericht: Wanneer je de focus op iets hebt gericht, maak je je dat heel snel eigen.
D5. Vastberaden en veeleisend: Hierdoor ben je in staat hoge kwaliteit te leveren.

E (En omdat je toch aan het leren bent, doe ik er hier en daar gelijk de keerzijde bij…alles positief bedoeld hè!)
E1.Je bent openhartig en recht door zee. Van je hart maak je geen moordkuil. Je sterkste kant is dan ‘what you see is what you get’.  (Keerzijde: je praat veel, ook veel over jezelf, soms hebben mensen iets anders te doen of haast en dan wordt het op sommige momenten minder gewaardeerd.)
E2. Integer en betrouwbaar. Ik geloof niet dat jij ook maar ooit één keer de zaak zou willen of kunnen bedonderen. Collega’s kunnen op je bouwen. (Keerzijde: soms ietsje té eerlijk? Niet iedereen heeft op alle momenten de behoefte om de naakte waarheid te horen.)
E3. Je bent sportief en hebt een groot uithoudingsvermogen. Hoe je daar in je werk van kunt profiteren weet ik niet zo goed, maar in mijn ogen is dit een heel positieve eigenschap. Je maakt er in ieder geval gebruik van, doordat je je ook goed kunt ontspannen buiten het werk.
E4. Loyaal en enthousiast. Bij de RAV zag ik je als een heel loyale medewerker binnenkomen. Met grootse plannen en ideeën. Vol enthousiasme. Later kalfde dat wat af omdat je (in mijn ogen) je ei niet kwijt kon en niet ‘gehoord’ werd. Maar dat doet niets af aan deze twee mooie eigenschappen van je. (Keerzijde: hou je ook je eigen grenzen in de gaten? Mensen kunnen wellicht wat beduusd worden door je enthousiasme. )
E5.Je legt makkelijk contacten met mensen, je bent sociaal, je hebt een groot netwerk.

Adviezen voor je loopbaan:

A1. Probeer op de kwaliteiten van anderen(collega’s etc.) te focussen ipv op hun tekortkomingen.
A2. Vertrouw erop dat met geduld en subtiliteit veel zaken goed komen.

B1. Vaak gaat het niet om wat het beste is voor een bedrijf of instelling. Vaker is het minstens zo belangrijk dat een persoon goede sier kan maken met een actie van jou. Of dat het aan zijn/haar persoonlijke doelen bijdraagt.
B2. Bedenk dat een ‘goed resultaat’ niet per se het optimale is voor het bedrijf maar datgene is wat het ‘best haalbare’ is gegeven de omstandigheden.
B3. Het informele netwerk is vaak belangrijker voor resultaten dan het formele. Eerst vriendjes worden met de juiste mensen helpt bij het halen van resultaten. En nee, dat is niet altijd leuk om te doen.

C1. Geef een ander de ruimte zijn eigen fouten te maken, heb geduld hiermee (terwijl jij dan allang hebt gezien hoe het wel moet).
C2 Als je in een dienstverband gaat werken, dan is een top down organisatie in mijn ogen niet de meeste geschikt organisatie voor jou. Je hebt ruimte nodig om dag, tijd en klus zelf in te vullen. En gewaardeerd worden om je kunnen en wie je bent en dat je dat ook hoort van je manager, werkgever.

D1. (Geduldig) leren omgaan met mensen die niet zo snel zijn en jou minder “snappen”.
D2. Leren om je je er niet aan te ergeren en vooral je zelf te blijven.
D3. Altijd optimistisch en enthousiast blijven, van kansen uitgaan en je partner goed blijven verwennen….

E1. Als je op strategisch niveau wilt adviseren/werken is het belangrijk om meer sensitiviteit te ontwikkelen. Ik bedoel dit: Je bent vrij veel aan het zenden. Het is ook belangrijk om je luister-capaciteiten verder te ontwikkelen. Zodat je van aanbodgericht kunt werken naar meer vraag-gericht. Mensen hebben echt wel goed door dat je heel veel te bieden hebt. Voor jou is het de kunst om goed te beluisteren welk deel van jouw kennis en vaardigheden door je klant gevraagd wordt.

E2. Sensitiviteit heeft daarnaast in mijn ogen te maken met diplomatie. Hierboven gaf ik al aan dat volstrekte eerlijkheid soms wat te heftig kan overkomen. Je hoeft niet om de feiten heen te draaien, maar de manier waarop je iets brengt kan enorm veel goodwill kweken – of juist niet. En alleen als je goodwill hebt, zijn mensen bereid om naar jóúw ideeën te luisteren. Goodwill bouw je langzaam op, dit kun je niet afdwingen.

Tot slot heb ik voor mijn functie bij UMCG Ambulancezorg (die me tót de reorganisatie erg goed paste, daarna kwam de uitholling die ik had voorspeld) in 2015 een assessment gedaan. Daarin haalde ik de hoogste score ooit op taal, wat ik wel grappig vond. Degene die nog meer wil weten alvorens mij in huis te halen: KLIK HIER VOOR DOWNLOAD